8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DAVETLİ SANATÇILAR ULUSLARARASI KARMA SANAL SERGİSİ


 

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

DAVETLİ SANATÇILAR ULUSLARARASI KARMA SANAL SERGİSİ 

BASIN BÜLTENİ

Ondokuz MayısÜniversitesi Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, 8 Mart 2021 tarihinde “ Pandemide Kadın Olmak“ temalı uluslararası davetli bir karma sanal sergi etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Serginin küratörlüğünü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Sena SENGİR yapmaktadır. "Ödüllü sanatçımız Mine Sarmışın da katılacağı bu özel ve anlamlı sergiyi takip etmenizi öneririz. Emeği geçenleri kutluyoruz. "

“ Pandemide KadınOlmak“  teması, 2020 yılında başlayan ve halen içinde bulunduğumuz dünyayı saran Covid 19 pandemi sürecinde “kadın”ı ele almaktadır. Kadının bu salgında kendisini, ailesini ve çevresini nasıl yorumladığı, bu süreçte salgın yönetimini nasıl değerlendirdiğini ve çözüm süreçlerinde kendisini nasıl konumlandırdığının bir analizi niteliği taşıyan tema; tüm bu cevapları kadın sanatçıların eserlerinde aramaktadır.

Serginin küratörü Doç. Dr. Sena SENGİR, düzenlenen bu serginin, ulusal ve uluslararası seçkin kadın sanatçı ve akademisyen kadın sanatçıların sanatsal dışavurumunda, şahit olunacak belge niteliğinde bir etkinlik olacağını belirtti. Ayrıca serginin herhangi bir teknik sınırlaması olmadan soyut veya somut tüm anlatım biçimlerine açık olarak pandemi sürecinde “kadını okuma”, daha doğrusu kadın sanatçıların anlatımıyla “sanatla dünyayı okuma” arzusunu gözler önüne serdiğini ifade etti.

Tüm sanatseverler “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Davetli Sanatçılar Uluslararası Karma Sanal Sergisi”ni 08.03.2021 tarihinde  https://oktam.omu.edu.tr adresinde yayınlanacak olan sanal sergi linkinden gezebilir.

                                                                                                     Doç. Dr. Hatice KUMCAĞIZ

                                                                                                                  OKTAM Müdürü


"Yılın Sanatçısı Ödüllü Mine Sarmışın da katılacağı bu özel ve anlamlı sergiyi takip etmenizi öneririz. Emeği geçenleri kutluyoruz. " KHA-İZMİR ...

Yorum Gönder

0 Yorumlar